Праця в філософському вимірі - Токар, Л. В.; Tokar, L. V. (Одеса : Фенікс, 2014)
Саме філософське розуміння праці дає можливість розглянути її не тільки як предметну діяльність, але і як процес створення своєї соціальної і індивідуальної суб’єктності, як способу самореалізації та актуалізації буття людини як особистості в світі, як складної системи, яка діє в вирі діалектичного поєднання одиничного та загального. Звичайно, філософський підхід не виключає погляд на працю як на матеріально-виробничу діяльність. Тобто, коли вона є обмеженою виробництвом засобів виробництва, відтворенням засобів вжитку і засобів праці для виробництва засобів вжитку.
Токар Л. В. Праця в філософському вимірі / Л. В. Токар // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 25-27
Keywords: праця в філософському вимірі; труд в философском измерении; work in the philosophical dimension