Дослідження колекційних та історичних автомобілів в практиці охорони культурної спадщини Республіки Польша - Платовський, Сергій Вікторович; Платовський, С. В.; Platovskyi, Serhii V. (Одеса : НУ «ОЮА», 2026)
У тезах представлені підходи до оцінювання історичних і колекційних транспортних засобів у Республіці Польща як обʼєктів культурної спадщини, з акцентом на критерії їх визнання памʼятками, ступінь оригінальності та історичну цінність. The theses present approaches to the assessment of historical and collectible vehicles in the Republic of Poland as objects of cultural heritage, focusing on the criteria for their recognition as monuments, the degree of originality, and historical value.
Платовський С. Дослідження колекційних та історичних автомобілів в практиці охорони культурної спадщини Республіки Польша. Криміналістика майбутнього: цифрові інновації, штучний інтелект, глобальні виклики та загрози: збірник матеріалів міжнар. наук.–практ. конф. (м. Одеса, 5 черв. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова, М. Аракеляна. Одеса : НУ «ОЮА», 2026. С. 106-109. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33445
Keywords: історичні транспортні засоби; колекційні автомобілі; культурна спадщина; Республіка Польща; оцінка памʼяток; критерії автентичності; оригінальність; історична цінність; historical vehicles; collectible cars; cultural heritage; Republic of Poland; monument assessment; authenticity criteria; originality; historical value