Кримінально-правова охорона ненародженого життя: проблемні аспекти - Чугуніков, Ігор Іванович; Чугуніков, І. І.; Chuhunikov, Ihor I. (Одеса : Фенікс, 2026)
Ненароджене життя (життя ембріону чи плоду) не може виступати об’єктом кримінально-правової охорони, оскільки не визнається ні особистим немайновим благом, ні особистим немайновим правом. Проте, такий висновок не виключає можливості захисту 22-х тижневого плоду людини у межах інших об’єктів кримінально-правової охорони.
Чугуніков І. І. Кримінально-правова охорона ненародженого життя: проблемні аспекти. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 465-469. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33316
Keywords: фізична особа; людина; життя; право на життя; ненароджене життя; плід людини; об’єкт; кримінально-правова охорона; individual; person; life; right to life; unborn life; human fetus; object; criminal law protection