Примусове лікування від наркоманії як інший кримінально-правовий захід: ефективність та необхідність застосуванння - Пушкар, Ганна Михайлівна; Пушкар, Анна Михайловна; Pushkar, Anna (My University, 2016)
У дослідженні проаналізовані питання розвитку інституту примусового лікування від наркоманії, зроблена спроба дати визначення примусовому лікуванню як іншому кримінально-правовому заходу та його меті застосування. Надана характеристика позитивному досвіду зарубіжних країн у питанні застосування примусового лікування від наркоманії як ефективному кримінально-правовому заходу впливу на неправомірну поведінку наркозалежних осіб, що вчиняють кримінальні правопорушення.

В исследовании проанализированы вопросы исторического развития института принудительного лечения от наркомании, сделана попытка дать определение понятию принудительного лечения как иной уголовно-правовой меры, цели его применения. Предоставлена характеристика позитивного опыта зарубежных стран в вопросе применения принудительного лечения от наркомании как эффективной уголовно- правовой меры воздействия на неправомерное поведение наркозависимых лиц, которые совершают преступления.

The questions of historical development of institute compulsory treatment for drug addiction have been researched in monographic. It given and it a shoot to give a decision to the concept of a compulsory treatment as another criminal-law measure, aim of it application. Description of positive experience of foreign countries in the question of application of a compulsory treating for drug addiction as effective criminal-law measure of affecting illegal behavior of narcodependent persons that commit crime have been given.
Пушкар Г. М. Примусове лікування від наркоманії як інший кримінально-правовий захід: ефективність та необхідність застосуванння / Г. М. Пушкар // Правовий вплив на неправомірну поведінку: актуальні грані : монографія / за ред. О. В. Козаченка, Є. Л. Стрельцова; МОН України, НУ «ОЮА», Каф.крим. права та ін. крим.-прав. дисциплін Миколаїв. ін-т. права, ПРЦ НАПрНУ, ГО «Всеукр. Асоціація крим. права» . — Миколаїв : Іліон, 2016. — С. 345-360.
Keywords: наркоманія; примусове лікування; покарання; кримінально-правовий захід; неправомірна поведінка; наркомания; принудительное лечение; наказание; уголовно- правовая мера; неправомерное поведение; drug addiction; compulsory treatment; punishment; criminal-law measure; illegal behavior