Правове регулювання забезпечувального інтересу в країнах загальної правової сім'ї (на прикладі Англії та США) - Покачалова, А. Г.; Pokachalova, A. G. (Одеса : Фенікс, 2010)
Автор статті робить висновок, що створення забезпечувального інтересу є багатостадійним процесом, внаслідок якого вищезазначена правова категорія може отримувати різні ступені юридичної сили, в залежності від здійснення сторонами дій, відповідно до вимог законодавства, по наданню інтересу такої сили.
Покачалова А. Г. Правове регулювання забезпечувального інтересу в країнах загальної правової сім'ї (на прикладі Англії та США) / А. Г. Покачалова // Міжнародні читання присвячені пам’яті професора Імператорського Новоросійського університету П. Є. Казанського: матеріали Міжнародної конференції (м. Одеса, 22-23 жовтня 2010 року). – Одеса : Фенікс, 2010.- С. 298-300.
Keywords: забезпечувальний інтерес в Англії та США; зовнішньоекономічні угоди; договірні зобов’язання міжнародного характеру; право власності та майна; забезпечення платежу; право в майні, яке кредитор отримує в силу укладення угоди; права, які надаються кредитору; обеспечительный интерес в Англии и США; внешнеэкономические соглашения; право собственности и имущества; обеспечение платежей; право в имуществе, которое кредитор получает в силу составленного договора; права, которым наделяется кредитор; a security interest in the UK and the US; foreign economic agreement; договорные обязательства международного характера; contractual obligations of an international character; ownership and property; payment software; the right to property that the lender receives by virtue of a written contract; law, which gives the lender