Історія становлення та функціонування інституту адвокатури в Середньовічній Європі - Мієнко, Д. Р. (Одеса: Фелікс, 2013)
В статті розкрито питання історії становлення та функціонування інституту адвокатури в Середньовічній Європі. Зазначено, що Середньовічна адвокатура дала поштовх всьому праву, який не згасає і до сьогодні, і що буде момент коли право і інститут адвокатури разом з ним буде досконалим і кожна норма буде діяти лише за своїм прямим значенням.
Мієнко Д. Р. Історія становлення та функціонування інституту адвокатури в Середньовічній Європі / Д. Р. Мієнко // Адвокатура: минуле та сучасність: матер. II міжнар. наук. конф. молодих вчених, аспір. та студ. (м. Одеса, 2 березня 2013 р.) / відп. за вип. д.ю.н., проф. В.М. Дрьомін ; Націон. ун-т «Одеська юридична академія». – Одеса : Фенікс, 2013. – С.129-133.
Keywords: Європейська адвокатура періоду Середньовіччя; адвокатура Середньовічної Франції; адвокатська практика у Середньовічній Англії; адвокатура Середньовічної Німеччини; адвокатська діяльність; історичні аспекти