Здійснення санітарної адміністративної юрисдикції України в морських портах - Аверочкіна, Тетяна Володимирівна; Аверочкина, Татьяна Владимировна; Averochkina, Tetyana V. (Херсон : Видавничий дім «Гельветика», 2012)
Автор зазначає, що санітарно-епідеміологічна експертиза документів і огляд партій здійснюється в максимально стислі терміни за зручною і простою схемою, що розроблена Міністерством охорони здоров’я України, і яка дозволяє здійснювати держсанепіднагляд за всіма видами харчової продукції і сировини в максимально стислі терміни, без затримок для власників вантажів і їхніх представників при перетині державного кордону України. За наявності у власника вантажу або його представника всіх передбачених санітарним законодавством документів, підтверджуючих якість і безпеку імпортного вантажу. Оформлення дозволу на ввезення вантажу на територію України в Центральній СЕС на водному транспорті України займає від 4 до 10 хвилин.
Аверочкіна Т. В. Здійснення санітарної адміністративної юрисдикції України в морських портах / Т. В. Аверочкіна // Правова система України в умовах державних реформаційних процесів сьогодення : матер. міжнар. наук.-практ. конфер. (м. Ужгород, 26-27 жовтня 2012 р.). – Херсон : Видавничий дім «Гельветика», 2012. – C. 153-154.
Keywords: санітарний контроль; санітарна адміністративна юрисдикція; морський порт України; юрисдикція в морських портах; юрисдикція в пунктах пропуску на державному кордоні