Розвиток українського подкаст-ринку: перешкоди та можливості - Глушко, Катерина; Глушко, К. (Національний університет «Одеська юридична академія», 2024)
Ці тези присвячені короткому дослідженню розвитку подкаст-ринку в Україні, зосередимося на факторах, що впливають на цей процес. Особливий акцент у роботі - виявлення перешкод, таких як відсутність усвідомленості про подкастинг серед широкої авдиторії чи недостатня інформаційна підтримка продукту медійними компаніями. У роботі коротко висвітлюються можливості, які поволі відкриваються для споживача аудіо-матеріалу: разом зі зростаючим інтересом до подібного формату контенту, синхронно збільшується кількості креаторів та відповідних платформ для поширення. Текст має на меті виявити сторони впливу на індустрію та підняти дискусію з обґрунтованими рекомендаціями щодо подальшого розвитку. This thesis is devoted to a brief study of the development of the podcast market in Ukraine, focusing on the factors that influence this process. A special emphasis is placed on identifying obstacles, such as the lack of awareness of podcasting among the general audience or insufficient information support of the product by media companies. The paper briefly highlights the opportunities that are slowly opening up for the consumer of audio material: along with the growing interest in this content format, the number of creators and relevant distribution platforms is increasing simultaneously. The text aims to identify the parties influencing the industry and raise a discussion with sound recommendations for further development.
Глушко К. Розвиток українського подкаст-ринку: перешкоди та можливості / Катерина Глушко // Журналістика та соціальні комунікації в контексті становлення громадянського суспільства в Україні і в світі: виклики, тенденції, перспективи : матер. ІІ Всеукраїнської наук.-практ. конф. (м. Одеса, 15 березня 2024 р.) / [наук. ред. В. Колкутіна, упоряд. Ю. Грушевська]. – Одеса : Національний університет «Одеська юридична академія», 2024. – С. 28-30.
Keywords: подкаст; конкуренція; аудиторія; популярність; монетизація; реклама; Podcast; competition; audience; popularity; monetization; advertising