Договір найму будівлі або іншої капітальної споруди за цивільним законодавством України - Обіход, Олена Миколаївна; Обиход, Елена Николаевна; Obihod, Olena M. (My University, 2017)
Стаття присвячена дослідженню договору найму будівлі або іншої капітальної споруди. Дається його поняття й проводиться правова характеристика, визначається його місце в системі цивільноправових договорів. Виявлені недоліки в правовому регулюванні договору найму будівлі або іншої капітальної споруди, внесені пропозиції по їх усуненню та вдосконаленню чинного законодавства, регулюючого суспільні відносини в цій галузі.

Статья посвящена исследованию договора найма здания или другого капитального сооружения. Дается его понятие и проводится правовая характеристика, определяется его место в системе гражданско-правовых договоров. Выявленные недостатки в правовом регулировании договора найма здания или другого капитального сооружения, внесены предложения по их устранению и совершенствованию действующего законодательства, регулирующего общественные отношения в этой области.

The thesis is devoted to the research of the contract of lease a building or other capital facility. The author gives the concept and the legal nature of this contract, defines its place in the system of civillaw contract. The author has revealed the disadvantages in the legal regulation of the contract of lease a building or other capital facility and has formulated some propositions on elimination and perfection of civil legislation in this field.
Обіход О. М. Договір найму будівлі або іншої капітальної споруди за цивільним законодавством України / О. М. Обіход // Часопис цивілістики. – 2017. – Вип. 24. – С. 20-26.
Keywords: договір найму будівлі або іншої капітальної споруди; оренда; орендне зобов’язання; наймодавець; наймач; договор найма здания или другого капитального сооружения; аренда; арендное обязательство; наймодатель; наниматель; the contract of lease a building or other capital facility; lease; lease obligation; the lessor; the lessee