Проблеми формування політичної культури в сучасному українському суспільстві - Єфтєні, Наталія Миколаївна; Yeftyeni, Natalia M.; Ефтени, Наталья Николаевна (Одеса : Фенікс, 2014)
В статті розглядаються проблеми політичної культури в сучасному українському суспільстві, яка характеризується переходом від авторитарно-етатистської до демократичної, громадянської культури. Проблему консолідації української держави має вирішити питання формування політичної культури, яка виступає базисом міцної держави та нації.

The paper addresses the problem of political culture in contemporary Ukrainian society, which is characterized by the transition from authoritarian to democratic, civic culture. The problem of consolidation of the Ukrainian state should be resolved by the forming a political culture that serves the basis for strong state and nation.

В статье рассматриваются проблемы политической культуры в современном украинском обществе, которая характеризуется переходом от авторитарно-этатистской к демократической, гражданской культуре. Проблему консолидации украинского государства должен решить вопрос формирования политической культуры, которая выступает базисом креп- кого государства и нации.
Єфтєні Н. М. Проблеми формування політичної культури в сучасному українському суспільстві / Н. М. Єфтєні // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), М. А. Польовий [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукраїнський центр гендерних проблем. – Одеса : Фенікс, 2014. – Вип. 53. – С. 267-274.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; консолідація української держави; форми політичної культури; електоральна культура; політична культура українців; консолидация украинского государства; consolidation of the Ukrainian state; forms of political culture; формы политической культуры; электоральная культура; electoral culture; Ukrainian political culture; политическая культура