Оцінка ризиків у туризмі за допомогою математичних методів - Шинкаренко, Л. В.; Чернишев, В. Г.; Шинкаренко, В. М. (My University, 2017)
У статті за допомогою математичного моделювання оцінено фінансові ризики напрямів туристичної діяльності в галузі виїзного туризму. Для оцінки застосовано умовну оптимізацію за Парето та теорію оптимізації інвестиційного портфелю Марковіця. Виділено стратегічні напрями диверсифікації туристичного продукту фірми.
Чернишев В. Г. Оцінка ризиків у туризмі за допомогою математичних методів / В. Г. Чернишев, В. М. Шинкаренко, Л. В. Шинкаренко // Науковий вісник Ужгородського національного університету. Сер.: Міжнародні економічні відносини та світове господарство. - 2017. - Вип. 12. - С. 177-181. http://www.visnyk-econom.uzhnu.uz.ua/archive/12_2_2017ua/40.pdf
Keywords: туристичне підприємство; прибутковість; ризик; диверсифікація; оптимізаційна модель