Розвиток міжнародного та національного права в умовах сучасних загроз та викликів : колективна монографія - Андрейченко, Світлана Сергіївна; Діденко, Лариса Василівна; Качурінер, Вікторія Львівна; Денисяк, Наталя Миколаївна; Згама, Антоніна Олександрівна; Матвєєв, Олексій Валерійович; Янчук, Наталія Дмитрівна; Бааджи, Наталія Анатоліївна (Одеса : Фенікс, 2024)
Монографія присвячена висвітленню низки актуальних питань, що постають перед міжнародним і національним правом. Серед ключових аспектів дослідження – питання забезпечення прав і свобод людини, розробка та впровадження міжнародних стандартів правосуддя, розвиток аграрної політики Європейського Союзу, ефективність правоохоронної діяльності держав, адаптація національного законодавства до умов сучасного світу та інші важливі напрями. Для учених, юристів-практиків, студентів юридичних вищих навчальних закладів, а також усіх, хто цікавиться проблемами міжнародного та національного права. The monograph is devoted to the coverage of a number of topical issues facing international and national law. Among the key aspects of the study are the issues of ensuring human rights and freedoms, development and implementation of international standards of justice, development of the European Union’s agrarian policy, effectiveness of law enforcement activities of states, adaptation of national legislation to the conditions of the modern world and other important areas. For scholars, practicing lawyers, law students, and anyone interested in international and national law.
Розвиток міжнародного та національного права в умовах сучасних загроз та викликів [Електронне видання] : колективна монографія / кол. авт.: С. С. Андрейченко, Л. В. Діденко, В. Л. Качурінер, Н. М. Денисяк, А. О. Згама, О. В. Матвєєв, Н. Д. Янчук ; за заг. ред. С. С. Андрейченко, Н. А. Бааджи ; Міжнар. гуманіт. ун-т. – Одеса : Фенікс, 2025. – 245 с. – Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/29088
Keywords: тенденції розвитку міжнародного та національного права; розвиток політики ЄС в сфері безпеки та оборони; модернізація господарського процесуального законодавства; європейські стандарти правосуддя; міжнародні відносини; внутрішньодержавні правові системи; пандемія COVID-19; військові конфлікти; trends in the development of international and national law; development of EU policy in the field of security and defense; modernization of commercial procedural legislation; European standards of justice; international relations; domestic legal systems; COVID-19 pandemic; military conflicts