Право на відповідь і право на свободу преси: конфлікт прав - Кучерявенко, Вікторія Сергіївна (Одеса: Фелікс, 2021)
В роботі зроблено висновок, що право на відповідь слід розглядати не як інструмент знецінювання важливості права на свободу преси, а як ефективний інвтрумент для забезпечення ефективного доступу до ЗМІ для висвітлення власних поглядів на події, які були предметом розгляду в межах раніше опублікованого медіатексту та захисту особистих немайнових прав.
Кучерявенко В. С. Право на відповідь і право на свободу преси: конфлікт прав / В. С. Кучерявенко // Шерешевські читання: Проблеми цивілістики в умовах пандемії та ІТ : матер. Всеукр. наук. конф. (м. Одеса, 10 грудня 2021 р.) / МОН України, НУ "ОЮА" ; за заг. ред.д.ю.н., проф. Є. О. Харитонова. – Одеса: Фенікс, 2021.– С. 50-52.
Keywords: свобода слова; свобода преси; право на свободу вираження поглядів; права ЗМІ; права журналістів