Теоретичні основи ідентифікації лінгвокультурних концептів PRIDE і NOBILITY в британській мовній картині світу - Сергієнко, В. Л.; Сергієнко, Вікторія Леонідівна; Serhiyenko, V. L.; Serhiyenko, Victoria (Одеса, 2017)
У статті йдеться про теоретичне обґрунтування процесу ідентифікації лінгвокультурних концептів PRIDE і NOBILITY. У межах наукових розвідок теоретичного характеру умотивовано наявність лінгвокультурного потенціалу концептів PRIDE і NOBILITY як ментальних сутностей, досліджуваних на матеріалі англійської художньої прози на зламі ХІХ - ХХ століть.

The article deals with theoretical justification ofprocess of identification of linguocultural concepts PRIDE and NOBILITY. Certain theoretical scientific investigations prove availability of linguocultural potential of concepts PRIDE and NOBILITY as mental entities, studied within the English prose at the turn of the XIX - XX centuries.
Сергієнко В. Л. Теоретичні основи ідентифікації лінгвокультурних концептів PRIDE і NOBILITY в британській мовній картині світу / В. Л. Сергієнко // Одеський лінгвістичний вісник.– 2017. – Вип. 9. – Т.1. – С. 225-227.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; лінгвокультурний концепт; британська мовна картина світу; номінативне поле; мовна та національна свідомість; художній континуум; linguocultural concept; British language worldview; nominative field; lingual and national identity; fiction continuum