Податково-правовий вплив на визначення змісту поняття «отриманий дохід» для цілей антикорупційного законодавства - Котенко, А. М.; Котенко, А. М.; Kotenko, A. M. (Одеса : Гельветика, 2018)
Стаття присвячена дослідженню порядку визначення з метою запобігання корупції змісту поняття «отриманий дохід», оскільки розмір отриманого доходу особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, є підставою для обов’язкової подачі письмового повідомлення до Національного агентства з питань запобігання корупції. Складність для суб’єктів декларування викликає визначення перевищення доходу передбаченої граничної межі – 50 прожиткових мінімумів, установлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року. Констатується, що оподаткування впливає на визначення фактично отриманого суб’єктом декларування доходу, що звільняє від обов’язку подачі письмового повідомлення до Національного агентства з питань запобігання корупції.

Статья посвящена исследованию порядка определения с целью предотвращения коррупции содержания понятия «полученный доход», поскольку размер полученного дохода лицом, уполномоченным на выполнение функций государства или местного самоуправления, является основанием для обязательной подачи письменного сообщения в Национальное агентство по вопросам предотвращения коррупции. Сложность для субъектов декларирования вызывает определение превышения дохода предусмотренного предела – 50 прожиточных минимумов, установленных для трудоспособных лиц на 1 января соответствующего года. Констатируется, что налогообложение влияет на определение фактически полученного субъектом декларирования дохода, освобождает от долга подачи письменного сообщения в Национальное агентство по вопросам предотвращения коррупции.

The present article analyzes the order of determination for the purposes prevention corruption content the concept of «received income». The size of received income by the person authorized to perform functions state or local self-government is the basis for the mandatory filing written a statement to the National Agency On Corruption Prevention. The difficulty for the subjects of declaring is caused by the definition of the excess of income of the stipulated maximum limits - 50 subsistence minimums established for able-bodied persons on January 1 of the corresponding year. It is noted that taxation affects the definition actually received the subject declaration of income that releases from duty filing written a statement to the National Agency On Corruption Prevention.
Котенко А. М. Податково-правовий вплив на визначення змісту поняття «отриманий дохід» для цілей антикорупційного законодавства / А. М. Котенко // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. Вип. 80 / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) та ін. – Одеса : Гельветика, 2018. – С. 103-108.
Keywords: оподатковуваний дохід; податковий агент; Е-декларування; електронне декларування; антикорупційна діяльність; налогооблагаемый доход; налоговый агент; Е-декларирование; электронное декларирование; антикоррупционная деятельность; taxable income; tax agent; declarations; electronic declaration; anti-corruption activity