Окремі фактичні обставини залучення захисника для проведення окремої процесуальної дії - Сидорчук, Владислав Васильович; Сидорчук, В. В.; Sydorchuk, Vladyslav V.; Сидорчук, Інна Сергіївна; Сидорчук, І. С.; Sydorchuk, Inna S. (Одеса : Фенікс, 2026)
Серед дискреційних повноважень уповноважених осіб у кримінальному провадженні, варто виділити можливість суду залучати захисника для проведення окремої процесуальної дії, коли є потреба у проведенні невідкладної процесуальної дії за участю захисника, а завчасно повідомлений захисник не може прибути для участі у проведенні процесуальної дії чи забезпечити участь іншого захисника або якщо підозрюваний, обвинувачений виявив бажання, але ще не встиг залучити захисника або прибуття обраного захисника неможливе. З огляду на що цікавими є обставини, внаслідок яких захисники не прибувають в судове засідання, в результаті чого суди приймають рішення про залучення захисників.
Сидорчук В. В., Сидорчук, І. С. Окремі фактичні обставини залучення захисника для проведення окремої процесуальної дії. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 538-541. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33248
Keywords: кримінальне провадження; захисник; суд; залучення захисника; criminal proceedings; defense lawyer; court; involvement of a defense lawyer