Сучасні тенденції організованої злочинної діяльності - Аркуша, Лариса Ігорівна; Аркуша, Л. І.; Arkusha, Larysa I. (Одеса : Фенікс, 2026)
Сучасний стан організованої злочинності в Україні та світі характеризується глибинними трансформаціями, що зумовлено як прискоренням науково-технічного прогресу, так і геополітичними потрясіннями. Теоретико-методологічне осмислення цих процесів вимагає відмови від застарілих парадигм і переходу до комплексного аналізу кримінальних явищ як складних, адаптивних систем. Організована злочинна діяльність більше не є сукупністю розрізнених актів насильства; вона перетворилася на мережевий бізнес-механізм, що інтегрується в легальні економічні структури, використовує цифрові інструменти для маскування та активно експлуатує кризові стани суспільства.
Аркуша Л. І. Сучасні тенденції організованої злочинної діяльності. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 579-581. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33212
Keywords: організована злочинність; угруповання; національна безпека; корупція; цифровізація; воєнний стан; organized crime; criminal group; national security; corruption; digitalization; martial law