Застосування штучного інтелекту для оптимізації розподілу енергії в екосистемі електротранспорту під час критичних навантажень та блекаутів - Разінкін, Нікіта Сергійович; Разінкін, Н. С.; Razinkin, Nikita S. (Одеса : Фенікс, 2026)
Сучасна парадигма низьковуглецевого розвитку екосистеми електротранспорту неминуче набуває нового, безпекового виміру. Життєстійкість, адаптивність до кризових сценаріїв та здатність формувати автономні енергетичні кластери стають такими ж пріоритетними критеріями розвитку екосистеми, як і екологічна та економічна ефективність. Подальше поглиблення досліджень у сфері нейромережевого прогнозування та оптимізації мобільних енергетичних активів створить надійне фундаментальне підґрунтя для повоєнної відбудови стійких, розумних та захищених енергетичних систем.
Разінкін Н. С. Застосування штучного інтелекту для оптимізації розподілу енергії в екосистемі електротранспорту під час критичних навантажень та блекаутів. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 543-545. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33205
Keywords: штучний інтелект; екосистема; Vehicle-to-Grid; блекаут; електротранспорт; artificial intelligence; ecosystem; blackout; electric vehicles