Деякі питання, які виникають при укладанні заповіту з умовою - Черногор, Наталя Василівна; Черногор, Наталья Васильевна; Chernohor, Natalia V. (My University, 2009)
The article covers the will with the condition. The testator can stipulate the appearance of succession in the person, appointed in the will, by presence of cer- tain condition. The condition, specified by the testator, has to be aimed for the good of legatees or for the benefit of society. The author offers to make an addi- tion to the section 1 of the article 1242 of the Civil Code of Ukraine, where the term in the will with condition, which can be only suspensive, is defined.

Данная статья посвящена завещанию с условием. Завещатель может обусловить возникновение права на наследования у лица, назначенного в завещании, наличием определенного условия. Условие определенное завещателем должно быть направлено на благо наследников или на пользу общества. Автором предлагается внести дополнение в ч. 1 ст.1242 ГК Украины, в которой определить что условие в завещании с условием, может быть только отлагательным.

Дана стаття присвячена заповітом з умовою. Заповідач може обумовити виникнення права на спадкування у особи, яка призначена у заповіті, наявністю певної умови. Умова певне заповідачем повинно бути спрямоване на благо спадкоємців або на користь суспільства. Автором пропонується внести доповнення до ч. 1 ст.1242 ЦК України, в якій визначити що умова в заповіті з умовою, може бути тільки відкладальною.
Черногор Н. В. Деякі питання, які виникають при укладанні заповіту з умовою / Н. В. Черногор // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол. : С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України, ОНЮА. – Одеса : Фенікс, 2009. – Вип. 38. – С. 521-526.
Keywords: заповіт з умовою; заповідач; спадкоємець; односторонній правочин; завещание с условием; завещатель; наследник; односторонняя сделка; a testament to the condition; testator; unilateral contract; legatees