Протидія законній діяльності працівника право охоронного органу: теоретико-правова характеристика - Охріменко, І. М.; Охріменко, С. С.; Охрименко, И. М.; Охрименко, С. С.; Okhrimenko, I. M.; Okhrimenko, S. S. (Одеса : Юрид. л-ра, 2015)
Статтю присвячено характеристиці явища протидії законній діяльності працівника правоохоронного органу, що розкривається через призму положень нормативно-правової бази та специфіки поведінкових проявів самого фахівця. Досліджуються форми протидії професійній діяльності правоохоронця з боку зацікавлених осіб. Висловлюється думка, що превентивні заходи впливу з боку держави (уповноважених органів) мають здійснюватися з позицій поєднання аспектів переконання та примусу. Наводяться авторські рекомендації щодо розв'язання певних суперечностей нормативно-правового й організаційного характеру, які можуть виникати в професійній діяльності суб'єктів правоохоронної діяльності.
Охріменко І. М., Охріменко С. С. Протидія законній діяльності працівника право охоронного органу: теоретико-правова характеристика / І. М. Охріменко, С. С. Охріменко // Наукові праці Національного університету «Одеська юридична академія». Т. 16 / голов. ред. М. В. Афанасьєва ; МОН України, НУ «ОЮА». – Одеса : Юрид. л-ра, 2015. - С. 165-172.
Keywords: протидія законній діяльності; правоохоронна діяльність; працівник правоохоронного органу; втручання в законну діяльність; перешкоджання виконанню службових обов'язків; засоби правового захисту; превентивні заходи впливу; переконання; примус; противодействие законной деятельности; правоохранительная деятельность; работник правоохранительного органа; вмешательство в законную деятельность; препятствование выполнению служебных обязанностей; средства правовой защиты; превентивные меры воздействия; убеждение; принуждение; legitimate opposition activities; law enforcement; law enforcement officer; interference in the legitimate activities obstructing official duties; remedies; preventive measures of influence; persuasion; coercion