Католицька церква й новітні цифрові технології - Севастьянів, У. П.; Севастьянив, У. П.; Sevastianiv, U. P. (My University, 2016)
Стаття присвячена розгляду ставлення Католицької церкви до новітніх цифрових технологій, зокрема Інтернету. Зроблено аналіз офіційних документів Католицької церкви, зокрема соціальної доктрини, папських енциклік і звернень, що стосуються питання соціальної комунікації. Визначено, що церква розглядає Інтернет як новий додатковий форум для євангелізації, катехизації та діалогу з християнами. Подано й застереження стосовно нехтування реальним життям на противагу віртуальному, що негативно впливає на людину, суспільство та церкву.

Статья посвящена рассмотрению отношения Католической церкви к новейшим цифровым технологиям, в частности к Интернету. Сделан анализ официальных документов Католической церкви, в том числе социальной доктрины, папских энциклик и обращений, касающихся вопроса социальной коммуникации. Определено, что церковь рассматривает Интернет как новый дополнительный форум для евангелизации, катехизации и диалога с христианами. Представлены и предостережения относительно пренебрежения реальной жизнью в противоположность виртуальной, что негативно влияет на человека, общество и церковь.

The article examines an attitude of the Catholic Church to the latest technologies, including the Internet. The author analyses official documents of the Catholic Church, including a social doctrine, papal encyclicals and appeals related to the issue of social communication. The author determines that the church considers the Internet as an additional forum for new evangelization, catechesis and dialogue with Christians. The article also warnes about neglecting a real life as opposed to virtual, which adversely affects a person, society and the church.
Севастьянів У. П. Католицька церква й новітні цифрові технології / У. П. Севастьянів // Актуальні проблеми філософії та соціології: Науково-практичний журнал / Голов. ред. Д. В. Яковлев; відпов. секретар І. В. Шамша; Міністерство освіти і науки України; Національний університет "Одеська юридична академія". - Одеса, 2016. - Вип. 11. - С. 102-105.
Keywords: комунікація; віртуальна реальність; інтернет; цифрові технології; коммуникация; виртуальная реальность; интернет; цифровые технологии; communication; virtual reality; the Internet; digital technologies