Стандарти Європейського Союзу для внутрішніх водних шляхів України: директива № 87/540/ЄЕС (Частина І) - Кузнецов, Сергій Олександрович; Кузнецов, Сергей Александрович; Kuznetsov, Serhiy O.; Слатвінська, Валерія Миколаївна; Слатвинская, В. Н.; Slatvinska, V. M. (Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2018)
Стаття присвячена дослідженню положень чинного законодавства України та положень Директиви Ради № 87/540/ЄЕС з метою визначення умов її імплементації та реалізації її положень в Україні. Визначено місце Директиви у системі законодавства України. Проаналізовано понятійно-термінологічний апарат, а саме поняття «імплементація», «реалізація», «адаптація» в контексті теорії держави та права, адміністративного та міжнародного права.

The article is devoted to the study of the provisions of the current legislation of Ukraine and the provisions of Council Directive 87/540 / EEC with a view to determining the conditions for its implementation and realization of its provisions in Ukraine. The place of the Directive in the system of Ukrainian legislation has been determined. The conceptual-terminological apparatus, namely, the terms “implementation», «realization», «adoption» are analyzed in the contest of the theory of state and law, administrative and international law.

Статья посвящена исследованию положений действующего законодательства Украины и положений Директивы № 87/540/ЕЭС с целью определения условий ее осуществления и реализации ее положений в Украине. Определено место Директивы в системе законодательства Украины. Проанализирован понятийно-терминологический аппарат, а именно понятия «имплементация», «реализация», «адаптация» в контексте теории государства и права, административного и международного права.
Кузнецов С. О. Стандарти Європейського Союзу для внутрішніх водних шляхів України: директива № 87/540/ЄЕС (Частина І) / С. О. Кузнецов, В. М. Слатвінська // Lex Portus : юрид. наук. журн. / редкол. : С. В. Ківалов (голов. ред. ради), Б. А. Кормич (голов. ред.), І. В. Сафін (заст. голов. ред.), Т. В. Аверочкіна (наук. ред., відп. секр.) [та ін.] ; НУ "ОЮА", ГО "МА Святий Миколай". - Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2018. - № 2. – C. 68-78.
Keywords: імплементація; реалізація; адаптація; внутрішні водні шляхи; Директива № 87/540/ЄЕС; implementation; realization; adoption; inland waterways; Directive № 87/540/EEC; имплементация; реализация; адаптация; внутренние водные пути; Директива № 87/540/EEC