ФІНАНСОВА ІНКЛЮЗІЯ ЯК ОДИН ІЗ ОРІЄНТИРІВ СПРИЯННЯ РОЗВИТКУ ФІНАНСОВОЇ СИСТЕМИ - Latkovskyi, Pavlo P.; Латковський, П. П.; Латковський, Павло (Національний університет "Одеська юридична академія"; Видавництво "Юридика", 2023)
Вказано, що фінансова інклюзія - це процес створення таких умов в державі,при яких всі верстви населення мають однакову можливість користуватися усіма фінансовими послугами та мати можливість отримати доступ до усіх фінансових продуктів та послуг. Наголошено на необхідності розроблення таких умов на офіційному рівні та законодавчо врегульовані, що і дотягатиметься за допомогою фінансової інклюзії. Міжнародний досвід свідчить, що фінансова грамотність та фінансова інклюзія, разом із вибудованим захистом прав споживачів фінансових послуг, є принципово важливими для зростання фінансових можливостей громадян і можуть сприяти загальній стабільності фінансової системи.
Латковський П. П. Фінансова інклюзія як один із орієнтирів сприяння розвитку фінансової системи / Павло Павлович Латковський // Європейські орієнтири розвитку України в умовах війни та глобальних викликів ХХІ століття: синергія наукових, освітніхта технологічних рішень : у 2 т. : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 19 травня 2023 р.) / за заг. ред. С. В. Ківалова. – Одеса : Видавництво «Юридика», 2023. – Т. 2. - C. 39-42.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; фінансова інклюзія; фінансова система; фінансова грамотність; фінансові послуги; фінансова стратегія; financial inclusion; financial system; financial literacy; financial services; financial strategy