Особливості адміністрування митних платежів в Україні - Споденюк, А. С.; Spodenyuk, A. S. (Одеса : Фенікс, 2014)
Автор статті вважає, що пріоритетними напрямами подальшого вдосконалення процесу адміністрування митних платежів залишається розробка системи контролю оцінки митної вартості товарів, їх правильної класифікації та визначення країни походження товарів. Автор робить висновок, що митні платежі — це обов’язкові платежі, встановлені митним та податковим законодавством, що справляються у зв’язку з переміщенням товарів і транспортних засобів через митний кордон. Слід також зазначити, що Міністерство доходів і зборів України безпосередньо бере участь у державному регулюванні зовнішньоекономічної діяльності, в тому числі, за допомогою тарифних інструментів — елементів адміністрування митних платежів. Удосконалення системи митно-податкового адміністрування в митних органах — вагомий фактор впливу на позитивну динаміку щодо повноти надходжень митних податків та зборів до державного бюджету
Споденюк А. С. Особливості адміністрування митних платежів в Україні / А. С. Споденюк // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 370-372.
Keywords: адміністрування митних платежів в Україні; митні платежі; митна вартість товарів; класифікація товарів під час митного оформлення; визначення країни походження товарів; администрирование таможенных платежей в Украине; таможенные платежи; таможенная стоимость товаров; классификация товаров во время таможенного оформления; определение страны происхождения товаров; administration of customs duties in Ukraine; customs duties; customs value of goods; classification of goods in customs clearance; country of origin determination