Проблема міжнародної правосуб'єктності фізичних осіб - Луковецька, К. О.; Луковецкая, К. О.; Lukovetskaya, K. O. (Одеса : Фенікс, 2010)
Проблема міжнародної правосуб'єктності фізичних осіб, на думку автора статті, набуває особливої значимості з урахуванням того, що на сучасному етапі розвитку світового співтовариства загальновизнано, що політичні, соціальні, економічні, культурні й інші права людини виступають не в якості дару держави або його посадових осіб, а є невід’ємними правами кожного індивіда, якими він наділений у силу свого народження незалежно від раси, кольору шкіри, статі, релігії, мови, політичних та інших переконань. Права і свободи людини складають основу не тільки громадянського суспільства, але і базис сучасної цивілізації.
Луковецька К. О. Проблема міжнародної правосуб'єктності фізичних осіб / К. О. Луковецька // Міжнародні читання присвячені пам’яті професора Імператорського Новоросійського університету П. Є. Казанського: матеріали Міжнародної конференції (м. Одеса, 22-23 жовтня 2010 року). – Одеса : Фенікс, 2010. - С. 43-45.
Keywords: міжнародна правосуб'єктность фізичних осіб; права і свободи людини; правовий статус індивіда; права и свободы человека; правовой статус индивида; защита интересов индивида международными органами; захист інтересів індивіда міжнародними органами; международная правосубъектность индивида; human rights and freedoms; the legal status of the individual; protection of the individual interests of international bodies; international legal personality of the individual