Щодо підходів до градації міжнародних антидискримінаційних актів - Назарчук, Анастасія Валеріївна; Назарчук, А. В.; Nazarchuk, Anastasiia V. (Одеса : Фенікс, 2026)
Дослідження зарубіжного досвіду запобігання та протидії дискримінації у державній службі є необхідним елементом комплексного аналізу механізмів забезпечення принципу рівності у публічному управлінні. В умовах європейської інтеграції України та гармонізації національного законодавства з правом Європейського Союзу особливого значення набуває вивчення підходів, моделей і практик, що застосовуються в державах із розвиненими системами публічної служби та сталими традиціями захисту прав людини. Дослідження зарубіжного досвіду запобігання та протидії дискримінації у державній службі свідчить, що ефективність відповідних механізмів забезпечується комплексним поєднанням міжнародних, європейських та національних стандартів. У контексті євроінтеграції України це створює підґрунтя для вдосконалення національного законодавства, впровадження сучасних управлінських практик та забезпечення реального дотримання принципу рівності у публічному управлінні.
Назарчук А. В. Щодо підходів до градації міжнародних антидискримінаційних актів. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квітня 2026 р.). Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 47-49. DOI: https://doi.org/10.32837/11300.32962
Keywords: державна служба; протидія дискримінації; міжнародні стандарти; європейські стандарти; права людини; антидискримінаційна політика; civil service; anti-discrimination; international standards; European standards; human rights; anti-discrimination policy