Інституалізація міжнародного бібліотечного руху: історія і сучасність - Стефанчишена, Тетяна Михайлівна; Стефанчишена, Т.М.; Stefanchyshena, Tetiana M.; Морозова, Тетяна Володимирівна; Морозова Т. В.; Morozova, Tetiana V. (Одеса : Фенікс, 2026)
Поява міжнародних бібліотечних асоціацій продемонструвала відхід від національно орієнтованої діяльності у цій сфері до культурного інтернаціоналізму та міжнародних неурядових організацій як засобу просування інтересів бібліотечної спільноти на глобальному рівні. Для української бібліотечної спільноти сучасні форми міжнародного співробітництва сприяють інтеграції у глобальне та європейське культурне середовище, доступу до грантових програм, впровадженню сучасних стандартів обслуговування в умовах цифрових викликів.
Стефанчишена Т. М., Морозова Т. В. Інституалізація міжнародного бібліотечного руху: історія і сучасність. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2 т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 645-648. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33085
Keywords: міжнародне бібліотечне співробітництво; міжнародні фахові організації; міжнародні бібліотечні асоціації; культурний інтернаціоналізм; international library cooperation; international professional organisations; international library associations; cultural internationalism