Історико-теоретичний аналіз правової фікції у західній науці - Суханова, Д. С.; Sukhanova, D. S. (Одеса : Юрид. л-ра, 2012)
В даній статті автор звертає увагу на проблемні моменти, пов'язані із існуванням та функцонуванням правових фікцій. Розглядається історіографія правових фікцій. Визначаються основоположні праці по дослідженню правових фікцій в західній науці у різні історичні періоди. Виділяються різні підходи до правової природи фікцій на різних стадіях їх розвитку.
Суханова Д. С. Історико-теоретичний аналіз правової фікції у західній науці / Д. С. Суханова // Актуальні проблеми держави і права : збірник наук. праць. Вип. 65 / НУ «ОЮА» , редкол. С. В. Ківалов (голов. ред.) та ін., відп. за вип. В. М. Дрьомін. – Одеса : Юрид. л-ра, 2012. – С. 260-267.
Keywords: юридична техніка; правова конструкція; правова фікція; правове припущення; юридическая техника; правовая конструкция; правовая фикция; правовое предположение; legal technique; legal construction; legal fiction; legal assumption