Повноваження у сфері зовнішньої політики як важлива складова діяльності уряду - Волощук, Оксана Троянівна; Волощук, О. Т.; Волощук, Оксана Трояновна; Voloshchuk, Oksana T. (Одеса : Фенікс, 2012)
Автор статті констатує, що нині у багатьох сучасних державах провідна функці- ональна роль у механізмі зовнішніх відносин належить саме виконавчій владі, на вершині якої стоїть уряд. Уряд формулює цілі та пріоритети держави у сфері зовнішніх відносин, визначає засоби їх реалізації, а також забезпечує повсякденне функціонування системи дипломатичних відносин. Уряд має в своєму розпорядженні досить чисельний, розгалужений і високопрофесійний дипломатич ний апарат, що приймає участь у зовнішньополітичному процесі на всіх його стадіях. Саме цим зумовлюється ключова роль уряду в механізмі зовнішніх відносин сучасної держави.
Волощук О. Т. Повноваження у сфері зовнішньої політики як важлива складова діяльності уряду / О. Т. Волощук // Міжнародні читання з міжнародного права пам’яті професора П.Є. Казанського : матер. третьої міжнар. наук. конф. (м. Одеса, 2–3 листопада 2012 р.) / відп. за випуск М. І. Пашковський ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2012. – С. 18-21.
Keywords: зовнішні відносини; внешние отношения; external relations; уряд; правительство; government; пріоритети держави у сфері зовнішніх відносин; приоритеты государства в сфере внешних отношений; State priorities in the sphere of external relations; дипломатичні відносини; дипломатические отношения; diplomatic relations