Мелодична диференціація реплік нерозуміння в англомовному кінематографічному дискурсі - Олійник, Г. О.; Олійник, Ганна Олександрівна; Oliinyk, G. O. (Одеса, 2017)
Стаття присвячена дослідженню мелодичних засобів вираження нерозуміння співрозмовника в англомовному кінематографічному дискурсі. У роботі залежно від інтенції мовця диференційовані три типи експлікації нерозуміння в діалогічній комунікації: пряме нерозуміння, удаване нерозуміння й удаване розуміння.

The given article deals with the investigation of the melodic devices expressing misunderstanding of the interlocutor in the English film discourse. The paper offers a differentiation of misunderstanding cues depending on the speaker's intention: direct misunder- standing, pretended misunderstanding and pretended understanding.
Олійник, Г. О. Мелодична диференціація реплік нерозуміння в англомовному кінематографічному дискурсі / Г. О. Олійник // Одеський лінгвістичний вісник. – 2017. – Вип. 10. – Т.1. – С. 85-90.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; нерозуміння; кінодискурс; мелодія; термінальний тон; напрямок руху тону; шкала; misunderstanding; film discourse; melody; terminal tone; tone movement direction; scale