Деякі теоретичні аспекти поняття фінансового правопорушення - Устинова, І. П. (Одеса: Фенікс, 2012)
У статті досліджено особливості поняття фінансового правопорушення в українському законодавстві. Вказано на теоретичні підходи до визначення цього поняття, з урахуванням генези походження поняття фінансового правопорушення від правопорушення загалом. На підставі проведеного аналізу надано авторське визначення фінансового правопорушення.
Устинова І. П. Деякі теоретичні аспекти поняття фінансового правопорушення / І. П. Устинова // Правове життя сучасної України: матер. Міжнар. наук. конф. проф.-викл. складу (Одеса, 20–21 квітня 2012 р.). Т. 2 / відп. за випуск д.ю.н., проф. В.М. Дрьомін / Націон. ун-т «Одеська юридична академія». – Одеса : Фенікс, 2012. – С.103-104.
Keywords: фінансове правопорушення; правопорушення; фінансові правовідносини; податкові правовідносини