Захист хмарних програм, користувачів і пов’язаних технологій при використанні хмарних обчислень : кваліфікаційна (бакалаврська) робота 125 «Кібербезпека» - Гандзій, Ілля Ігорович (Одеса : НУ «ОЮА», 2024)
Кваліфікаційна робота на тему «Захист хмарних програм, користувачів і пов’язаних технологій при використанні хмарних обчислень» на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальності 125 «Кібербезпека». Містить 7 рисунків, 4 таблиць, 18 літературних джерел за переліком посилань. Робота виконана на 64 сторінках загального тексту і 55 сторінках основного тексту. У цій кваліфікаційній роботі досліджується проблема безпеки в хмарних обчисленнях. Розглядається сучасний стан захисту хмарних програм, користувачів та пов'язаних технологій, аналізуються основні виклики і переваги. Перший розділ включає огляд систем забезпечення безпеки для користувачів хмарних послуг, охоплюючи механізми захисту даних і конфіденційності, а також питання аутентифікації, авторизації та керування доступом. Другий розділ аналізує стан програмного забезпечення для захисту в хмарних обчисленнях, включаючи вимоги до захисту програм і даних у хмарних сервісах та роль інтеграції технологій безпеки під час розгортання хмарних рішень. Особлива увага приділяється автоматизації та моніторингу заходів безпеки в хмарному середовищі. У завершальному розділі надаються практичні рекомендації та висновки щодо сучасних стратегій і підходів до захисту в хмарних обчисленнях, а також практичні поради для користувачів і розробників хмарних додатків. Результати дослідження сприятимуть кращому розумінню проблем безпеки в хмарних обчисленнях і допоможуть у розробці ефективних стратегій та інструментів для забезпечення безпеки. Qualification Work on the Topic "Protection of Cloud Applications, Users, and Related Technologies in Cloud Computing" for Obtaining the First (Bachelor's) Level of Higher Education in Specialty 125 "Cybersecurity." Contains 7 figures, 4 tables, and 18 literary sources listed in the references. The work is composed of 64 pages of total text and 55 pages of main text. This qualification work explores the problem of security in cloud computing. It examines the current state of protection for cloud applications, users, and related technologies, analyzing the main challenges and advantages. The first chapter provides an overview of security systems for cloud service users, covering data protection and privacy mechanisms, as well as issues of authentication, authorization, and access control. The second chapter analyzes the state of software for protection in cloud computing, including the requirements for protecting applications and data in cloud services and the role of integrating security technologies during the deployment of cloud solutions. Special attention is given to the automation and monitoring of security measures in the cloud environment. The final chapter offers practical recommendations and conclusions on modern strategies and approaches to cloud computing security, as well as practical advice for users and developers of cloud applications. The research results will contribute to a better understanding of security issues in cloud computing and aid in the development of effective strategies and tools for ensuring security.
Гандзій І. І. Захист хмарних програм, користувачів і пов’язаних технологій при використанні хмарних обчислень : кваліфікаційна (бакалаврська) робота 125 «Кібербезпека». – Одеса : НУ «ОЮА», 2024. – 64 с.
Keywords: ХМАРНІ ОБЧИСЛЕННЯ; ЗАХИСТ ДАНИХ; БЕЗПЕКА ХМАРНИХ СЕРВІСІВ; АВТОМАТИЗАЦІЯ БЕЗПЕКИ; CLOUD COMPUTING; DATA PROTECTION; CLOUD SERVICE SECURITY; SECURITY AUTOMATION