Прогнозування кібератак із застосуванням Open-source intelligence (OSINT) : кваліфікаційна (бакалаврська) робота - Орел, Артем Олександрович (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
Кваліфікаційна робота на тему «Розгортання засобів анонімізації на прикладі OpenVPN» на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 125 «Кібербезпека та захист інформації», освітньою програмою: «Кібербезпека», містить 13 рисунків, 6 таблиць та 10 літературних джерел за переліком посилань. Робота виконана на 59 сторінок загального тексту і 42 сторінки основного тексту. У роботі досліджено теоретичні аспекти анонімізації в Інтернеті та особливості технології OpenVPN, проаналізовано її застосування для забезпечення приватності та захисту даних. Окремо розглянуті інші методи анонімізації, такі як Tor та проксі-сервери, а також їх порівняння з OpenVPN за різними параметрами. Проведено тестування ефективності OpenVPN, зокрема щодо швидкості з’єднання, затримки та захисту від витоків DNS і WebRTC. Робота є актуальною для фахівців з кібербезпеки, аналітиків з захисту даних, а також для всіх, хто прагне забезпечити приватність під час використання Інтернету. Висновки та рекомендації, представлені в роботі, можуть бути використані для розробки методик підвищення ефективності інструментів анонімізації, вдосконалення систем кіберзахисту та підготовки спеціалістів у сфері захисту приватності та кібербезпеки. The qualification thesis on the topic "Anonymization Tools Deployment using OpenVPN" for obtaining the first (bachelor’s) level of higher education in the specialty 125 "Cybersecurity and information protection", educational program "Cybersecurity", contains 18 figures, 13 tables, and 19 references. The work is executed on 40 pages of general text and 32 pages of the main text. The thesis explores the theoretical aspects of anonymization on the Internet and the features of the OpenVPN technology, analyzing its application for ensuring privacy and data protection. Other anonymization methods, such as Tor and proxy servers, are also reviewed, along with a comparison to OpenVPN across various parameters. Efficiency tests of OpenVPN were conducted, focusing on connection speed, latency, and protection against DNS and WebRTC leaks. The work is relevant for cybersecurity specialists, data protection analysts, and anyone who seeks to ensure privacy while using the Internet. The conclusions and recommendations presented in the thesis can be used to develop methods for improving anonymization tools, enhancing cybersecurity systems, and training specialists in privacy and cybersecurity protection.
Орел А. О. Прогнозування кібератак із застосуванням Open-source intelligence (OSINT) : кваліфікаційна (бакалаврська) робота / А. О. Орел. – Одеса : НУ «ОЮА», 2025. – 59 с.
Keywords: OPENVPN; АНОНІМІЗАЦІЯ; КІБЕРБЕЗПЕКА; ПРИВАТНІСТЬ; ЗАХИСТ ДАНИХ; DNS-ВИТОКИ; WEBRTC-ВИТОКИ; ANONYMIZATION; CYBERSECURITY; PRIVACY; DATA PROTECTION; DNS LEAKS; WEBRTC LEAKS