Теоретико-правові основи процесуальної оптимізації цивілістичного судочинства - Бобрик, В. І.; Бобрик, В. И.; Bobbryk, V. I. (Одеса: Юрид. л-ра, 2014)
У статті викладаються окремі положення подальшого розвитку цивільного процесу, спрямовані на покращення судочинства в цивільних справах у цілому, забезпечення відповідності встановленого порядку розгляду і вирішення цивільних справ завданням і цілям цивільного судочинства. Визначаються загальні напрями оптимізації цивільного судочинства через удосконалення процесуального порядку та використання процесуальної уніфікації. Наводяться нові підходи до шляхів вирішення вказаних питань, що має грунтуватися на глибокому розумінні змісту і функцій процесуальної оптимізації цивілістичного судочинства, а також природи процесуальної уніфікації як головного вектора процесуальної оптимізації
Бобрик В. І. Теоретико-правові основи процесуальної оптимізації цивілістичного судочинства / В. І. Бобрик // Наукові праці Національного університету "Одеська юридична академія" : зб. наук. праць / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред), Ю. П. Аленін [та ін] ; відп. за вип. В. М. Дрьомін ; МОН України, НУ "ОЮА". - Одеса : Юрид. л-ра, 2014. - Т. 14. - С. 341-346.
Keywords: правосуддя; цивілістичне судочинство; процесуальне законодавство; процесуальна оптимізація; уніфікація; правосудие; цивилистическое судопроизводство; процессуальное законодательство; процссуальная оптимизация; унификация; justice; civil law proceedings; procedural law; process optimization; unification