Діалектика сакрального та профанного в культурі - Ярошовець, Т. І.; Ярошовец, Т. И.; Yaroshovets, T. I. (My University, 2016)
У статті розглянуто діалектику сакрального та профанного в культурологічному контексті. Встановлено співвідношення процесів сакралізації й десакралізації. Проаналізовано етичні й естетичні максими містичного досвіду та їх інтерпретації.

В статье рассмотрено диалектику сакрального и профанного в культурологическом контексте. Установлено соотношение процессов сакрализации и десакрализации. Проанализированы этические и эстетические максимы мистического опыта и их интерпретации.

The article deals with the dialectics of sacred and profane in a cultural context. Established the relationship processes of sacralization and desacralization. Were analyzed ethical and aesthetic maxims of mystical experience and their interpretation.
Ярошовець Т. І. Діалектика сакрального та профанного в культурі / Т. І. Ярошовець // Актуальні проблеми філософії та соціології: Науково-практичний журнал / Голов. ред. Д. В. Яковлев; відпов. секретар І. В. Шамша; Міністерство освіти і науки України; Національний університет "Одеська юридична академія". - Одеса, 2016. - Вип. 12. - С. 173-175.
Keywords: сакральне; діалектика; культура; профанне; секуляризація; сакральное; диалектика; культура; профанное; секуляризация; sacred; dialectics; culture; profane; sacralization