Перспективи запровадження амністії капіталів в Україні з урахуванням зарубіжного досвіду (частина перша) - Рядінська, В. О.; Рядинская, В. А.; Ryadinskaya, V. A. (Одеса: Юрид. л-ра, 2014)
Аналізуючи проект Закону України про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України (щодо податкової реформи), яким запроваджується порядок разового декларування фізичними особами коштів і майна, автор доходить висновку про спробу запровадження в Україні амністії капіталів. Автор розглядає світовий досвід запровадження амністії капіталів, як негативний (в Аргентині, Бельгії, Індії, країнах пострадянського простору), так і позитивний (в Італії, Туреччині), визначає причини й наслідки таких амністій, на підставі чого розробляє пропозиції запровадження амністії капіталів в Україні.
Рядінська В. О. Перспективи запровадження амністії капіталів в Україні з урахуванням зарубіжного досвіду (частина перша) / В. О. Рядінська // Наукові праці Національного університету "Одеська юридична академія" : зб. наук. праць / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін] ; відп. за вип. В. М. Дрьомін ; МОН України, НУ "ОЮА". - Одеса : Юрид. л-ра, 2014. - Т. 14. - С. 402-410.
Keywords: економічна амністія; разова (нульова) декларація; амністія капіталів; экономическая амнистия; амнистия капиталов; разовая (нулевая) декларация; economic amnesty; amnesty of capital; single (zero) return