Ефективність механізму захисту культурних цінностей за Гаазькою конвенцією 1954 р. та двома протоколами до неї - Бусол, К. І. (Одеса, 2014)
Стаття присвячена дослідженню ключових положень Гаазької конвенції 1954 р. та двох протоколів до неї з метою аналізу їх ефективності у відповідь на сучасні виклики в сфері захисту об’єктів культури. Дослідження вказаних інструментів проводиться в контексті їх відповідності та взаємозалежності з іншими міжнародними договорами, зокрема Женевськими конвенціями.

The article aim to study the principal provisions of the 1954 Hague Convention and two additional protocols thereto with a view to analysing their effectiveness to respond to contemporary challenges in the field of cultural property protection. The study of the said documents is carried out in the light of their correspond- ence to and connection with other international treaties, namely the Geneva Conventions.
Бусол К. І. Ефективність механізму захисту кульутрних цінностей за Гаазькою конвенцією 1954 р. та двома протоколами до неї / К. І. Бусол // Актуальні проблеми політики : зб. наук. праць / НУ "ОЮА" ; Південноукр. центр гендерних досліджень; / Голов. ред. доктор юридичних наук, професор, академік НАПрН України, академік АПН України С. В. Ківалов. – Одеса, 2014. – Вип. 51. – С. 134-141.
Keywords: Гаазька конвенція 1954 р.; культурні цінності; Женевські конвенції; воєнні конфлікти; збройний конфлікт; мирний час; Гаагская конвенция 1954 г.; культурные ценности; Женевские конвенции; военные конфликты; вооруженный конфликт; мирное время; 1954 Hague Convention; cultural property; Geneva Conventions; military conflicts; armed conflict; peacetime