Правове регулювання сімейних відносин в Україні (70–80-ті рр. ХХ ст.) - Шершенькова, Вікторія Анатоліївна; Шершенькова, В. А.; Shershenkova, Viktoriia A. (Одеса : Видавництво «Юридика», 2023)
Зазначено, що регулювання сімейних відносин в Україні у 70–80-х рр. здійснювалося відповідно до Кодексу про шлюб і сім’ю 1969 р. Законодавство передбачало створення сім’ї за взаємною згодою і без матеріальних розрахунків, жінка мала рівні права з чоловіком, а також було зазначено, що держава забезпечувала дітям щасливе дитинство, а матерям можливість розвиватися.
Шершенькова В. А. Правове регулювання сімейних відносин в Україні (70–80-ті рр. ХХ ст.) / В. А. Шершенькова // Європейські орієнтири розвитку України в умовах війни та глобальних викликів ХХІ століття: синергія наукових, освітніх та технологічних рішень : у 2 т. : матеріали Міжнар. наук.- практ. конф. (м. Одеса, 19 травня 2023 р.) / за заг. ред. С. В. Ківалова. – Одеса : Видавництво «Юридика», 2023. – Т. 1. – С. 126-129.
Keywords: шлюб; сім’я; подружжя; батьки і діти; сімейне право; радянська Україна; marriage; family; married couple; parents and children; family law; soviet Ukraine; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects