Конституція України у судових рішеннях - Орзіх, Марко Пилипович; Єзеров, Альберт Анатолійович; Терлецький, Дмитро Сергійович (Київ : Юрінком Інтер, 2011)
Науково-практичне видання містить систематизований постатейний матеріал із практики Конституційного Суду України, судів загальної юрисдикції, а також Європейського Суду з прав людини щодо застосування норм Конституції України за 15 років її чинності (станом на 28 червня 2011 року). До конституційних положень наводяться витяги з судових рішень (у широкому розумінні як саме рішень судів, їх постанов, ухвал тощо), що дозволяє побачити норми Основного Закону в їх судовій інтерпретації, тобто саму Конституцію в її дії, стабільності та динамізмі. Правильному розумінню аналітико-нормативного матеріалу сприяють наведені у передмові авторські доктринальні позиції стосовно ролі суду в конституціоналізації державного і суспільного життя, місця судової практики у системі джерел права та інтерпретаційної діяльності Конституційного Суду України, а також алфавітно-предметний покажчик до чинної Конституції України. Видання є корисним для студентів та викладачів вищих юридичних закладів, суддів, прокурорів, адвокатів, державних службовців, депутатів і всіх, хто цікавиться судовою практикою застосування Конституції України.
Конституція України у судових рішеннях / М. П. Орзіх, А. А. Єзеров, Д. С. Терлецький. - Київ : Юрінком Інтер, 2011. - 432 с.
Keywords: конституційне право; Конституційний Суд України; Європейський Суд з прав людини; суди загальної юрисдикції; судові рішення; конституционное право; Конституционный Суд Украины; Европейский Суд по правам человека; суды общей юрисдикции; судебные решения; constitutional law; Constitutional Court of Ukraine; European Court of human rights; judgement