Поняття та класифікація договорів роздрібної купівлі-продажу товарів - Паєнок, А. О.; Паенок, А. А.; Payenok, A. O. (Одеса : Юрид. л-ра, 2015)
У статті досліджуються характерні риси договору роздрібної купівлі продажу товарів як окремого виду загального поняття договору купівлі-продажу. Особлива увага зосереджується на класифікацій- них критеріях поділу договору роздрібної купівлі-продажу товарів на окремі його різновиди. Запропо- новано та обґрунтовано необхідність внесення змін до окремих норм параграфа 2 глави 54 Цивільного кодексу України.

Понятие и классификация договоров розничной купли-продажи товаров. В статье исследуются характерные черты договора розничной купли-продажи товаров как отдельного вида общего понятия договора купли-продажи. Особое внимание сосредотачивается на классификационных критериях разделения договора розничной купли-продажи товаров на отдельные его разновидности. Предложено и обосновано необходимость внесения изменений в отдельные нормы параграфа 2 главы 54 Гражданского кодекса Украины.

Сoncept and classification of agreement of retail sale and purchase of goods. In this article are being examined the characteristic features of agreement of retail sale and purchase of goods as separate type of general concept of retail and sales agreement. Special attention is focused on classification criteria of dividing of agreement of retail sale and purchase of goods into some of its types. Proposed and proved the necessity of making changes into certain clauses of paragraph 2 of chapter 54 of the Civil Code of Ukraine.
Паєнок А. О. Поняття та класифікація договорів роздрібної купівлі-продажу товарів / А. О. Паєнок // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) [та ін.] ; відп. за вип. М. В. Афанасьєва. – Одеса : Юрид. л-ра, 2015. – Вип. 75. – C. 391-397.
Keywords: договір роздрібної купівлі-продажу; характеристика договору; класифікаційні критерії поділу; різновиди договору; договор розничной купли-продажи; характеристика договора; классификационные критерии разделения; разновидности договора; agreement of retail sale and purchase of goods; agreement characteristics; classification criteria of dividing; types of agreement