Правоохоронні органи у системі державної влади - Полянський, Ю. Є. (Одеса: Фенікс, 2012)
У статті, на основі норм чинного законодавства України, визначено роль та місце правоохоронних органів у системі органів державної влади. Зазначено, що основним напрямком роботи даних органів є реалізація правоохоронної функції, що знаходить свій прояв у діяльності із забезпеченням прав, свобод та інтересів особи, протидії та боротьби з правопорушеннями.
Полянський Ю. Є. Правоохоронні органи у системі державної влади / Ю. Є. Полянський // Правове життя сучасної України: матер. Міжнар. наук. конф. проф.-викл. складу (Одеса, 20–21 квітня 2012 р.). Т. 2 / відп. за випуск д.ю.н., проф. В.М. Дрьомін / Націон. ун-т «Одеська юридична академія». – Одеса : Фенікс, 2012. – С.199-201.
Keywords: правоохоронні органи; органи державної влади; прокуратура; поліція; законодавство; орган охорони правопорядку