Особливості та ефективність діяльності органів місцевого самоврядування в умовах воєнного стану - Козьміних, Альона Віталіївна; Козьміних, А. В.; Kozminykh, Alona V. (Одеса : Видавництво «Юридика», 2023)
Відзначено, що органи місцевого самоврядування продемонстрували ефективне функціонування в умовах воєнного стану. Якщо виникають складні ситуації та події, на які потрібно швидко реагувати та вирішити низку проблем, то взаємодія між органами державної влади, керівництвом ТГ та представниками різних організацій вкрай висока. Україна за час війни показує високий рівень самоорганізації населення, та розширені повноваження для ОМС (зокрема, створені військові адміністрації) дозволяють швидше та ефективніше реагувати на події в умовах війни.
Козьміних А. В. Особливості та ефективність діяльності органів місцевого самоврядування в умовах воєнного стану / А. В. Козьміних // Європейські орієнтири розвитку України в умовах війни та глобальних викликів ХХІ століття: синергія наукових, освітніх та технологічних рішень : у 2 т. : матеріали Міжнар. наук.- практ. конф. (м. Одеса, 19 травня 2023 р.) / за заг. ред. С. В. Ківалова. – Одеса : Видавництво «Юридика», 2023. – Т. 1. – С. 168-170.
Keywords: децентралізація; територіальна громада; воєнний стан; військова адміністрація; об’єднані територіальні громади; decentralization; territorial community; martial law; military administration; united territorial communities; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Political science