Превентивний потенціал галузей приватного права щодо попередження злочинності - Білоград, Карина; Bilohrad, Karyna (Миколаїв : Миколаївський інститут права НУ ''ОЮА'', 2020)
У статті досліджені особливості попередження злочинності нормами приватного права. Встановлено, що істотний антикриміногенний і превентивний потенціал цих заходів обумовлений широтою їх спектру і поєднанням диспозитивності та імперативності приватноправового регулювання суспільних відносин.

The article explores the features of crime prevention by private law. It has been established that the significant anti-crime and preventive potential of these measures is due to the breadth of their spectrum and the combination of the dispositiveness and imperativeness of private regulation of public relations.
Білоград К. Превентивний потенціал галузей приватного права щодо попередження злочинності / К. Білоград // Новітні кримінально-правові дослідження – 2020 : Альманах наукових праць / за ред. професора О. В. Козаченка, О. М. Мусиченко. – Миколаїв : Миколаївський інститут права Національного університету «Одеська юридична академія», 2020. – С. 204-209.
Keywords: попередження злочинності; приватне право; антикриміногенний потенціал; превенція; crime prevention; private law; anticriminogenic potential; prevention; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE