Роль прохідного бар’єра в технології пропорційного розподілу представницьких мандатів - Афанасьєва, Мар’яна Володимирівна; Афанасьева, Марьяна Владимировна; Afanasyeva, Maryana V. (Одеса : Юридична література, 2012)
Стаття присвячена визначенню функціональної ролі прохідного бар’єру, його впливу на результат виборів та встановленню конституційно-правових критеріїв законодавчого проектування оптимального рівня відсотку прохідного бар’єру в Україні. Статья посвящена определению функциональной роли проходного барьера, его влияния на результат выборов и установлению конституционно-правовых критериев законодательного проектирования оптимального уровня процента проходного барьера в Украине. The functional role of threshold access to the distribution of seats, its influence on the result of elections and the constitutional criteria of the legislative design of the optimal threshold in Ukraine are defined in article
Keywords: пропорциональная избирательная система; пропорційна виборча система; прохідний бар’єр; загороджувальний бар’єр; природний загороджувальний бар’єр; розподіл представницьких мандатів; проходной барьер; заградительный барьер; природный заградительный барьер; распределение представительских мандатов; proportional system; threshold access to the distribution of seats; natural threshold; distribution of seats