Роль Комісії міжнародного права ООН в кодифікації міжнародного права - Мельник , Ю. О.; Melnik, Y. O. (Одеса : Фенікс, 2012)
В роботі автор робить висновок, що Комісія міжнародного права ООН відіграє доволі важливу роль в кодифікації міжнародного права, оскільки завдяки її діяльності здійснюється прогресивний розвиток міжнародного права. У цілому діяльність Комісії міжнародного права оцінюється вельми позитивно, завдяки проведеній нею висококваліфікованій роботі.
Мельник Ю. О. Роль Комісії міжнародного права ООН в кодифікації міжнародного права / Ю. О. Мельник // Міжнародні читання з міжнародного права пам’яті професора П.Є. Казанського : матер. третьої міжнар. наук. конф. (м. Одеса, 2–3 листопада 2012 р.) / відп. за випуск М. І. Пашковський ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2012. – С. 91-93.
Keywords: кодифікація міжнародного права; кодификация норм международного права; codification of international law; Комісія міжнародного права ООН; Комиссия международного права ООН; UN International Law Commission; процес систематизації чинних міжнародно-правових норм за різними критеріями; процесс систематизации действующих международно-правовых норм по различным критериям; the process of systematization of the existing international legal norms according to different criteria