Злочинність та безробіття - Мірошник, Інна Миколаївна; Мірошник, І. М.; Miroshnyk, Inna M. (Миколаїв : СПД Румянцева Г. В., 2019)
У статті розкриваються особливості безробіття як однієї з глобальних проблем світу, що може породжувати злочинність. Здійснено аналіз негативних соціальних явищ у кримінології. З’ясовано, що одним із чинників, що сприяє скоєнню злочинів та дестабілізує моральний порядок у суспільстві, є трудова незайнятість працездатних осіб, а саме – безробіття. Проаналізовано заходи, які необхідно проводити з метою зниження рівня безробіття, а отже, і злочинності.
Мірошник І. М. Злочинність та безробіття / І. М. Мірошник // Новітні кримінально-правові дослідження – 2019 : альманах наукових досліджень / за ред. О. В. Козаченка, О. М. Мусиченко. – Миколаїв : СПД Румянцева Г. В., 2019. – С. 223-232.
Keywords: злочинність; безробіття; умови злочинності; структура злочинності; профілактика злочинів; crime; unemployment; conditions of crime; structure of crime; prevention of crimes; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE