Окремі аспекти реалізації договору перевезення вантажів залізничним транспортом в Україні - Сірко, Ростислав Богданович; Сирко, Ростислав Богданович; Sirko, Rostyslav B. (My University, 2017)
В запропонованій статті надається загальна характеристика окремих аспектів реалізації договору перевезення вантажу залізничним транспортом за законодавством України. Визначено, що договори про перевезення залізничним транспортом належать, за своєю суттю, до реальних договорів, при цьому порядок укладення вказаного договору перевезення має деякі відрізнення за певною специфікою, яка полягає в належності вищевказаних договорів до публічних.

В предложенной статье предоставляется общая характеристика некоторых аспектов реализации договора перевозки груза железнодорожным транспортом по законодательству Украины. Определено, что договоры перевозки груза железнодорожным транспортом по своей сущности относятся к реальным договорам. При этом порядок заключения указанного договора перевозки имеет некоторые отличия в связи с определенной спецификой, которая состоит в принадлежности указанных договоров к публичным.

The article gives a general overview of certain aspects of the implementation of the contract of carriage by rail under the laws of Ukraine. It is determined that contracts for carriage by rail are real contracts by their essence, while the order to conclude the contract has some differences on certain specifics, which is the public contract.
Сірко Р. Б. Окремі аспекти реалізації договору перевезення вантажів залізничним транспортом в Україні / Р. Б. Сірко // Часопис цивілістики. – 2017. – Вип. 24. – С. 11-14.
Keywords: договір перевезення; договір перевезення вантажу; реалізація договору; залізничний транспорт; залізниця; вантаж; договор перевозки; договор перевозки груза; реализация договора; железнодорожный транспорт; железная дорога; груз; the contract of carriage; the contract of carriage of cargo (goods); implementation of the contract; rail transport; railroad; cargo