Державна підтримка розвитку морегосподарського комплексу України (організаційні та правові аспекти) - Кібік, Ольга Миколаївна; Подцерковний, Олег Петрович; Драпайло, Юліан Зіновійович; Зятіна, Діна Володимирівна; Котлубай, Вячеслав Олексійович; Редіна, Євгенія Валентинівна; Романенко, Катерина Михайлівна; Хаймінова, Юлія Володимирівна; Будурова, Ганна Миколаївна; Постоленко, Юлія Петрівна; Широков, М. А.; Сіюшов, Д. Ю. (My University, 2014)
У монографії досліджуються організаційно-правові передумови сталого розвитку морегосподарського комплексу України. Особлива увага приділена системі засобів державної підтримки ефективного функціонування та розвитку морегосподарського комплексу України. Досліджені організаційно-правові інструменти забезпечення конкурентоспроможного функціонування підприємств морського транспорту та портів України. Монографія містить результати виконання науково-дослідної теми «Організаційно-правове забезпечення державної підтримки розвитку морегосподарського комплексу України» (держ. рег. № 0112U000692) і призначена для викладачів вищих навчальних закладів, що готують фахівців для морегосподарського комплексу, вчених, студентів, економістів, юристів, фахівців підприємств морського транспорту і органів державного управління.
монографія
Державна підтримка розвитку морегосподарського комплексу України (організаційні та правові аспекти): монографія / О. М. Кібік, О. П. Подцерковний, Ю. З. Драпайло, В. О. Котлубай та ін.; за ред. О. М. Кібік, О. П. Подцерковного. – Херсон : ФОП Грінь Д. С., 2014. – 442 с.
Keywords: морегосподарський комплекс України; морська діяльність; державне майно; господарські правовідносини у морських портах; морські порти; морський транспорт; розвиток морського бізнесу; реєстрація суден; антикризове управління; податкові відносини; стимулювання інвестицій; державна підтримка; державно-приватне партнерство; цінова політика на морському транспорті; Міжнародний реєстр суден; розвиток суднобудування; трансшипмент; учасники ринку праці моряків; морехозяйственный комплекс Украины; морская деятельность; государственное имущество; хозяйственные правоотношения в морских портах; морские порты; морской транспорт; развитие морского бизнеса; регистрация судов; антикризисное управление; налоговые отношения; стимулирование инвестиций; государственная поддержка; государственно-частное партнерство; ценовая политика на морском транспорте; Международный реестр судов; развитие судостроения; трансшипмент; участники рынка труда моряков; sea economic complex of Ukraine; marine activity; state property; economic legal relations in seaports; seaports; sea transport; development of marine business; registration of ships; crisis management; tax relations; investment promotion; state support; public private partnership; pricing in maritime transport; International Register of Ships; shipbuilding development; transshipment; participants in the seafarers' labor market