Соціологічний аналіз як інструмент дослідження та оцінки ефективності поліцейської діяльності - Кубаєнко, Андрій Володимирович; Kubaienko, Andrii V. (Одеса : Фенікс, 2026)
У сучасних умовах розвитку правоохоронної системи України особливого значення набуває формування науково обґрунтованих підходів до оцінки ефективності поліцейської діяльності. Традиційна модель оцінювання, що базується переважно на статистичних показниках зареєстрованої злочинності, результатах розслідування правопорушень, кількості складених адміністративних матеріалів або затриманих осіб, не забезпечує повного відображення реального стану функціонування поліції. Такі показники не дозволяють належним чином оцінити рівень суспільної довіри, легітимність поліції, якість комунікації з населенням, задоволеність громадян поліцейськими послугами та суб’єктивне відчуття безпеки.
Кубаєнко А. В. Соціологічний аналіз як інструмент дослідження та оцінки ефективності поліцейської діяльності. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 28-32. URL: https://doi.org/10.32837/11300.32945
Keywords: соціологічний аналіз; поліцейська діяльність; ефективність; довіра до полі- ції; процедурна справедливість; легітимність; публічна безпека; Community Policing; sociological analysis; police activity; effectiveness; trust in the police; procedural justice; legitimacy; public safety; community policing