Застосування іджтіхаду в ісламському праві - Мавед, С. О.; Maved, S. O. (Одеса : Фенікс, 2014)
Термін іджтіхад означає інтелектуальне зусилля, направлене на пошук того або іншого правового рішення. Іджтіхад — єдиний можливий механізм перегляду шаріату і оновлення релігії. Мусульмани бояться, що всенародне застосування іджтіхаду приведе до розколу в ісламі. Автор статті вважає, якщо взяти на озброєння іджтіхад у якості одної з центральних системі ісламської думки, може мати далеко ідучі і складно прогнозуючі наслідки, — бо мова йде про кардинальну трансформацію свідомості мусульман.
Мавед С. О. Застосування іджтіхаду в ісламському праві / С. О. Мавед // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 337-339.
Keywords: іджтіхад; ісламське право; інтерпретації фікха; иджтихад; исламское право; интерпретации фикха; ijtihad; Islamic law; interpretation of fiqh